Afspraak maken

WhatsApp

Wat gebeurt er in de Avi Slim?

Werking infraroodtherapie bij Float Center Veenendaal

In de Avi Slim worden lange golf infraroodstralen optimaal op jouw lichaam gericht. Deze infraroodstralen, die vergelijkbaar zijn met een gedeelte van het spectrum dat door de zon wordt uitgezonden, hebben de ideale golflengte voor een optimale werking op je lichaam.

Dubbel Effect

De infraroodstralen laten de omgevingstemperatuur stijgen naar 40°C tot 60°C. Dit creëert een dubbel effect:

1. Diepe penetratie van IR-stralen in je lichaam: Je lichaam kan tot 93% van deze energie opnemen.
2. Aangename omgevingstemperatuur: Dit stimuleert je lichaam nog meer om te transpireren.

Comfort Opties

Houd je niet van een warme omgevingstemperatuur? Geen probleem. Je kunt de voorzijde van de cabine openlaten en genieten van de indringende warmte van de infraroodstralen die rechtstreeks op je lichaam gericht zijn. Hierdoor profiteer je van de therapeutische voordelen zonder de omgevingswarmte.

Calorieverbruik

Tijdens een ontspannende sessie van 40 minuten in de Avi Slim verbruik je tot wel 800 kcal. Dit staat gelijk aan het calorieverbruik van 15 tot 20 kilometer joggen.

Hoe werkt het?

Je vetreserves isoleren zowel kou als hitte. Door infraroodstraling kan de warmte niet uit je lichaam ontsnappen, waardoor je lichaam zichzelf moet koelen. Dit proces verbruikt meer energie, vergelijkbaar met een airco die harder moet werken op warme dagen. Hierdoor bevind je lichaam zich in een “heat stress” situatie, vergelijkbaar met koorts, wat meer calorieën verbruikt.

Ervaar de Voordelen

De infraroodstraling voelt aangenaam en heilzaam aan. Het helpt je ontspannen terwijl je lichaam calorieën verbrandt en je gezondheid verbetert.

Boek jouw sessie

Kom langs bij Float Center Veenendaal en ontdek zelf de voordelen van de Avi Slim. Boek vandaag nog je sessie en geniet van een ontspannen en effectieve manier om aan je gezondheid te werken.