Afspraak maken

WhatsApp

Voordelen infraroodtherapie

Zeven voordelen van infraroodtherapie bij Float Center Veenendaal

Avi Slim Infraroodtherapie is een innovatieve behandelmethode die gebruikmaakt van infraroodtechnologie om je lichaam op een diep niveau te verwarmen. Deze therapie biedt diverse gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies, pijnverlichting, verbeterde bloedsomloop en algehele ontspanning.

1. Pijnverzachting

Heb je last van spierpijn door intensief sporten of langdurig bureauwerk? Laat pijn je leven niet beheersen. Neem enkele keren per week de tijd om infraroodstraling diep in je spieren en gewrichten te laten doordringen en de pijn te verzachten. Infraroodtherapie in een Avi Slim cabine kan rug- of nekpijn en artritis verlichten dankzij de therapeutische warmte.

2. Ontgifting

Transpireren helpt je lichaam op een natuurlijke manier te genezen en gezond te blijven. De ontgiftende werking van een Sunlighten cabine is 7 tot 10 keer sterker dan die van een klassieke sauna. In een conventionele sauna zweet je ongeveer 3% giftige stoffen en 97% water uit. In een Sunlighten cabine is dit 20% giftige stoffen en 80% water.

3. Gewichtsverlies

Uit onderzoek blijkt dat je tijdens een sessie van 40 minuten in een infraroodcabine ruim 800 calorieën verbrandt. In een infraroodcabine probeert je lichaam zichzelf af te koelen, wat je hartritme, hartminuutvolume en stofwisselingssnelheid aanzienlijk verhoogt.

4. Verbeterde bloedsomloop

Het verwarmen van je spieren met infrarood verhoogt de bloeddoorstroming alsof je aan het sporten bent. De verhoogde lichaamstemperatuur zorgt voor een betere doorstroming, wat helpt om ontstekingen tegen te gaan, pijn te verzachten en het genezingsproces te versnellen.

5. Huidverbetering

Heb je last van psoriasis, eczeem of huiduitslag? Dan kunnen enkele sessies in de infraroodcabine je wellicht helpen. De warmte doet je bloedvaten uitzetten en je hart sneller pompen, wat zorgt voor een betere doorbloeding met zuurstofrijk bloed. Dit versnelt de aanmaak van nieuwe huidcellen en het genezingsproces. Ook littekenweefsel kan verminderen door regelmatige sessies.

6. Versterking van het immuunsysteem

Voel je een verkoudheid of griep opkomen? Versterk je afweersysteem door meerdere keren in de infraroodcabine te zitten. Dit kan helpen om een griep of verkoudheid te stoppen of te vertragen.

7. Algehele gezondheidsvoordelen

Infraroodtherapie is goed voor je immuunsysteem, doorbloeding en ontgifting. Het bevordert een goede nachtrust en zorgt voor diepe ontspanning.

Boek jouw sessie

Kom langs bij Float Center Veenendaal en ontdek de vele gezondheidsvoordelen van infraroodtherapie. Boek vandaag nog je afspraak en verbeter je welzijn op een natuurlijke en effectieve manier.